Programme

Cinema alemany actual (2015)

Bornholmer Strasse (Christian Schwochow, 2014)

22/10/2015 - 08/11/2015

calendario

Una mostra que dóna a conèixer les principals tendències del cinema de ficció teutó d’ara, amb propostes i mirades noves d’interessants cineastes de nova fornada que es combinen amb les darreres obres de cineastes veterans ja consagrats, com és el cas d’Andreas Dresen o Jeanine Meerapfel.

Amb la col·laboració de

Goethe Institut Barcelona   Fundació Goethe   German Films

Programme

Victoria, amb presentació a càrrec de l'actriu Laia Costa
El film que obre la 'Mostra de Cinema alemany' d'enguany és 'Victoria', de Sebastian Schipper, un dels grans triomfadors de la darrera edició de la Berlinale, on va ser reconegut com el film més innovador de la secció oficial i va guanyar l'Ós de Plata a l'aportació artística pel seu ús singular de la càmera. El seu director, Sebastian Schipper, i la seva protagonista, Laia Costa, ens el presenten.
Who Am I - Kein System ist sicher, amb col·loqui amb el periodista Joan Pons Pinac
Who I Am - ningún sistema es seguro
Un thriller sobre pirates informàtics guanyador del premi bavarès a la millor direcció i que acaba d'obtenir un gran èxit de públic a Alemanya. Després de la projecció, els assistents a la sessió tindran l'ocasió de participar en un debat amb el periodista Joan Pons Pinac, crític de cinema al diari Ara i coordinador de continguts editorials de l'Editorial O.
Als wir träumten, amb presentació a càrrec de Wolfgang Kohlhaase el dissabte 24 d'octubre
El guionista Wolfgang Kohlhaase ens presenta la seva darrera col·laboració amb el veterà Andreas Dresen, una història ambientada en el moment de la caiguda del mur.
Ein Geschenk der Götter
Un regalo de los dioses
Poc després de quedar-se sense feina, una actriu troba l'oportunitat de dirigir un curs de teatre per a vuit aturats de llarga durada.
Wir sind jung. Wir sind stark
Somos jóvenes. Somos fuertes
Agost de 1992. A la ciutat alemanya de Rostock, centenars de joves neonazis provoquen disturbis i atacs contra refugiats estrangers.
Die geliebten Schwestern
Las queridas hermanas
El 1788, Charlotte von Lengefeld, filla d'una família noble però arruïnada de Turíngia, torna des de Weimar a la seva ciutat natal, Rudolstadt, on viu la seva germana, infeliçment casada.
Scherbenpark
El parque de los vidrios rotos
El parc dels vidres trencats. Així anomenen els habitants d'una urbanització lletja i depriment, ubicada als suburbis d'alguna gran ciutat alemanya, a l'espai cobert d'escombraries que tenen al costat de casa.
Bornholmer Strasse
Calle Bornholmer
9 de novembre de 1989: comença la caiguda del mur de Berlín. L'eufòria és tal que molts, oblidant que per viatjar fa falta el passaport i un visat, corren cap al pas de frontera més proper.
Art Girls
Tres artistes berlineses sense gaire èxit preparen juntes una exposició col•lectiva.
Der deutsche Freund, amb presentació a càrrec de Jeanine Meerapfel el dissabte 31 d'octubre
La cineasta Jeanine Meerapfel ens presenta el seu film 'Der deutsche Freund' ('El amigo alemán'), un drama centrat en una família que fuig del nazisme.