Programme

Transformacions del cinema xinès

Transformacions del cinema xinès
Transformacions del cinema xinès

25/09/2013 - 29/09/2013

calendario

Ara, des de la Filmoteca us proposem –prenent el relleu d’aquesta exposició– una selecció de films xinesos sobre art o artistes realitzats els darrers vint anys. És a dir, una tria de pel·lícules filles de l’anomenat “realisme cínic” –una variant descreguda del famós “realisme socialista”– i de l’actual voluntat “d’enlairar-se a partir de la tradició”. En tots els títols escollits, el paisatge juga un paper important; en tots, els herois no troben companyia, i en tots, la introspecció supera la voluntat d’aventura col•lectiva. Signe del temps!

Amb la col·laboració de

Programme

Xiang ri kui, amb presentació a càrrec de Manel Ollé
El sinòleg Manel Ollé ens presenta aquest cicle dedicat a la creació artística a la Xina contemporània. El film escollit per obrir el cicle, 'Xiang ri kui', relata l’evolució d’una família al llarg de trenta anys d’història de la Xina. S’inicia el darrer any de la Revolució Cultural.
Jidu hanleng
Congelat
Un pintor jove decideix fer del seu suïcidi la seva darrera obra d’art. Durant el dia més llarg de l’any planeja fondre, a sobre seu, un gran bloc de gel i morir d’hipotèrmia.
Ai Weiwei: Never Sorry
Documental sobre el famós artista i activista xinès Ai Weiwei. En els darrers anys, Weiwei ha captat l’atenció internacional tant per la seva ambiciosa obra com per les seves provocacions polítiques contra el règim del seu país.
Bian Lian
El rey de las máscaras
Un vell artista de carrer, mestre en l’art de canviar de màscara, té l’oportunitat de presentar el seu art a l’òpera de Pequín.
Xi meng ren sheng
El mestre titellaire
Recreació de la vida de Li Tien, mestre titellaire de Taiwan, i alhora una visió de la història del país sota l’ocupació japonesa, narrada amb un estil solemne i tranquil que reflecteix el ritme d’unes anècdotes de vegades substancioses i d’altres, tràgiques.