Programme

13è Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona

13è Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona

17/10/2013 - 27/10/2013

calendario

Les lleis repressives que afecten ciutadans de Rússia i Cambodja són recollides per joves cineastes que arriscant-se a fortes represàlies per les legislacions dels seus països respectius, exposen al món aquestes realitats socials.

Enguany, el FICGLB inclou també altres temàtiques, com l’assetjament com a signe d’homofòbia, els problemes d’identitat en l’etapa de l’adolescència o la manca de conscienciació social…

Per completar el programa, diversos cineastes presentaran els seus films i obriran debats amb el públic.

Programme

Inauguració - Projecció d'"Ignasi M", amb presentació a càrrec de Ventura Pons i Ignasi Millet
Ventura Pons i Ignasi Millet ens presenten, en la inauguració del festival, el darrer film del cineasta, "Ignasi M.", protagonitzat pel segon, un prestigiós museòleg que viu temps difícils però que hi fa front amb humor, sinceritat i valentia.
Sessió de curtmetratges 1, amb presentació a càrrec de Bryan Horch
El director del darrer curtmetratge d'aquesta sessió, "Spooners", ens la presenta.
Heterosexual Jill
Una dona que s’auto-identifica com a exlesbiana persegueix la seva excompanya per demostrar-se a si mateixa que ja no hi sent cap atracció. Una sàtira sobre la sexualitat en què res no és el que sembla.
Sessió de curtmetratges 2, amb presentació a càrrec de diversos directors
Els directors Germán de Diego, Carlos Ocho, Miguel Gabaldón, Giuseppe Bucci i Damià Serra ens presenten aquesta sessió, que inclou els seus curtmetratges i alguns altres títols.
R/Evolve
En Lucas i en Lincoln són una jove parella que s’acaba de comprometre. Tenen una bona feina, una casa bonica i aspiren a casar-se. Però tot canvia quan en Lincoln recull un autoestopista molt atractiu que llueix un triangle rosa a la seva bossa. Quin és el rostre de la igualtat i quin és el seu preu?
Todo el mundo tiene a alguien menos yo
L’Alejandra és una executiva d’èxit que està farta de la seva vida quotidiana i de les relacions emocionals que no han funcionat en la seva vida. Un bon dia, una adolescent amb molta energia es creua en el seu camí i fa que modifiqui les seves expectatives. Juntes emprenen una aventura basada en l’admiració que la jove té per la intel·ligència i l’experiència d’Alejandra.
Del lado del verano, amb presentació a càrrec d’Antonia San Juan i Luis Miguel Seguí
L'actriu i directora Antonia San Juan i l'actor Luis Miguel Seguí ens presenten el llargmetratge "Del lado del verano", una comèdia sobre una família de les Illes Canàries. És el segon film dirigit per San Juan.
Sessió de curtmetratges 3
Inclou: 'Boy' (Tami Ravid, 2012. Holanda); 'I love her' (Darya Petrenko aka Darya Perelay, 2013. Ucraïna); 'The First Date' (Janella Lacson, 2012. EUA); 'Two Girls' 'Against the Rain' (Sao Sopheak, 2012. Cambodja) i 'Remember to Breathe' (Marc Saltarelli, 2013. EUA).
Route of Acceptance, amb presentació a càrrec de Heather Tobin
Heather Tobin ens presenta el seu darrer film, un llargmetratge que juga amb la idea de la possible existència del destí.
Marcelo, amb presentació a càrrec d'Omar Yñigo
'Marcelo' (Omar Yñigo, 2012) narra la història d'un noi acomplexat que tota la vida ha trobat un refugi en les historietes. Ens la presenta el seu director.
Sessió de curtmetratges 4
Inclou: 'Fødselsdagen' (Lasse Nielsen, 2013. Dinamarca); 'Incident' (Daniel F. Cardone, 2012. EUA); 'The Beginning' (Brian Tolle, 2012. EUA); 'Now You Know' (Maxim Cirlan, 2012. Txèquia); 'Hamsteren er homo' (Mattias Hoyem, 2012. Noruega); 'Niet Op Meisjes' (Daan Bol, 2013. Països Baixos) i 'Barry’s Bespoke' Bakery (Denis MCardle, 2012. Irlanda).
Cloenda - "Hot Guys with Guns", amb presentació a càrrec de Doug Spearman.
El 13è Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona conclou amb la pel·lícula "Hot Guys With Guns", una espècie de James Bond gai, i amb la presència a la sala del seu director, Doug Spearman.