Programme

Cinema alemany actual (2013)

Cinema alemany actual
Cinema alemany actual

10/10/2013 - 15/11/2013

calendario

El cicle Cinema alemany actual inclou onze llargmetratges. La selecció està formada per dos documentals, un film obertament polític, comèdies i drames, adaptacions literàries, reflexions sobre la creació mateixa i una trilogia que es pot contemplar com un Rashomon germànic actual. La varietat i la potència del conjunt són més que notables.

Amb la col·laboració de

      

Programme

Die Vermessung der Welt, amb presentació a càrrec del productor Claus Boje i d’Àlex Brendemühl el dijous 10
Inaugurem el cicle dedicat al cinema alemany més recent amb un film de caire històric que revisa les trajectòries vitals de dos científics, dos sabis que van excel·lir en les seves disciplines respectives. Ens presenta "Die Vermessung der Welt" el seu productor, Claus Boje, i l'actor Àlex Brandemühl, que té un paper en el film.
Das Wochenende
El fin de semana
Tot just alliberat de la presó, un exterrorista passa el seu primer cap de setmana amb amics del passat. Entre aquests hi ha la seva antiga xicota i el seu actual marit. N’hi haurà prou amb una petita espurna perquè la tensió acumulada en aquests dos dies esclati en una erupció d’hostilitat.
Eltern, amb presentació a càrrec de Dirk Engelhardt, Àlex Brendemühl i Clara Lago el dissabte 12
El productor -Dirk Engelhardt- i dos dels intèrprets d'"Eltern" -Àlex Brendemühl i Clara Lago- ens presenten aquest film sobre els rols de gènere en el sí d'una família alemanya.
Dreileben: Etwas Besseres als den Tod
Dreileben - Algo mejor que la muerte
"Dreileben" és el títol d’un projecte comú entre tres cineastes alemanys (Christian Petzold, Dominik Graf i Christoph Hochhäusler) que el 2006 van iniciar un debat públic a propòsit de l’etiqueta “nouvelle vague alemanya” o “escola de Berlín” que els van atorgar els crítics del seu país.
Dreileben: Komm’ mir nicht nach
Dreileben - No me sigas
La segona part de la trilogia fílmica "Dreileben" recupera alguns personatges de la primera part, que serveixen d’enllaç entre els tres films, però se centra sobretot en un personatge nou.
Was bleibt, amb presentació a càrrec de Hans-Christian Schmid i Britta Knöller el dimecres 16
El director i la productora de "WAs bleibt" ens presenten aquest film.
Dreileben: Eine Minute Dunkel
Dreileben - Un minuto de oscuridad
En aquesta tercera part de la trilogia "Dreileben", els fets es mostren des de la perspectiva del convicte fugitiu. Amagat en un bosc, l’aïllament, la consciència que la policia el persegueix i la por comencen a fer-lo canviar.
Vergiss mein nicht
No me olvides
El documentalista David Sieveking signa aquesta crònica càndida de l’Alzheimer de la seva mare, i dels efectes que la malaltia produeix en la seva família. Els pares del cineasta van formar part del moviment estudiantil dels anys setanta, i mantenien una relació oberta que ara l’Alzheimer fa canviar. Tota la família ha de trobar una nova manera de comunicar-se.
Die Brücke am Ibar
El puente sobre el río Ibar
Kosovo, 1999. Una jove vídua, la Danica, intenta sobreviure en un barri serbi d’una ciutat dividida pel riu Ibar en dues zones: la sèrbia i l’albanesa. La mort del seu marit a mans dels albanesos ha deixat ferides profundes en la família. Quan un jove soldat albanès ferit es refugia a casa seva, la Danica l’amaga i el protegeix. Aviat sorgeix l’amor entre ells.
Kohlhaas oder die Verhältnismässigkeit der Mittel
Kohlhaas o la proporcionalitat dels mitjans
Als boscos de Bavaria, Aron Lehmann roda un drama històric, el "Michael Kohlhaas" de Heinrich von Kleist.
Max Beckmann. Departure
Al pintor expressionista alemany Max Beckmann (1884-1950) sovint se’l considera “un gegant del segle XX”.