Programme

Noruega recent

Noruega recent
Noruega recent

01/09/2013 - 14/09/2013

calendario

A Limbo els protagonistes són uns expatriats que creuen viure al paradís, però potser ho fan en un infern. A Upperdog, una parella de germanastres d’origen oriental es retroben a Noruega amb destins ben diferents. Appelsinpiken (La chica de las naranjas) ens porta de les neus polars a l’olor dels tarongers de Sevilla. I a Mannen som elsket Yngve (El hombre que amó a Yngve) les conseqüències dels canvis al món arriben fins al més remot dels fiords. Kautokeino-opprøret (La rebelión de Kautokeino) sembla un western de les neus, amb una dimensió històrica i puritana molt curiosa. Altres films parlen d’amor, d’aventures infantils, de multiculturalisme i democràcia, i tots plegats componen el mosaic d’un país ric i diferent. Viu.

Amb la col·laboració de

Programme

Kautokeino-opprøret
La rebelión de Kautokeino
Durant segles el nord d’Escandinàvia va estar habitat per la població nativa sami i els seus rens. El 1852, la modernització va començar a penetrar el desolat poble de Kautokeino, on Ruth, un despietat i pròsper venedor de licor, representava l’autoritat.
Mannen som elsket Yngve
El hombre que amó a Yngve
Novembre de 1989. Cau el mur de Berlín. A la ciutat noruega de Stavanger, un noi de disset anys no sap que tot està a punt de canviar.
Limbo
La Sonia arriba a Trinitat amb els seus dos fills per reunir-se amb el seu marit, que hi treballa com a enginyer petrolífer.
Upperdog
Els germanastres Axel i Yanne, d’origen oriental, van ser adoptats a Noruega de molt petits. A la seva arribada, els dos infants són separats.
Appelsinpiken
La chica de las naranjas
Un noi de quinze anys apassionat per l’astronomia troba un dia la carta que el seu pare li va escriure quan va saber que es moria.
Snøhulemannen
El cavernícola de las nieves
Les muntanyes noruegues s’han convertit en la llar de Sverre Nøkling, un amant de la natura molt especial.
Vegas
L’estiu s’acaba i en Thomas s’ha de mudar a la zona grisa, un lloc on acaben els joves que no tenen una llar.