Programme

Centenari d’Ignasi Agustí

Centenari d’Ignasi Agustí

28/05/2013 - 29/05/2013

calendario

No obstant això, probablement és més conegut per la seva novel·la Mariona Rebull, en què reprodueix l’episodi del llançament d’una bomba al Liceu —ho va fer l’anarquista Santiago Salvador. Una obra que José Luis Sáenz de Heredia va dur al cinema el 1947. Més de seixanta anys més tard, Carles Balagué va recuperar aquest mateix passatge de la història del coliseu barceloní en el seu documental La bomba del Liceu. Ara us mostrem els dos films junts com un petit homenatge a Ignasi Agustí en el centenari del seu naixement.

Agraïments: Carles Balagué, Arturo Marcos, Filmoteca Española.

Amb la col·laboració de

Programme

Mariona Rebull, amb taula rodona amb la participació de Sergi Dòria i Lluís Permanyer.
Sergi Dòria i Lluís Permanyer participen en una taula rodona sobre l'obra d'Ignasi Agustí i sobre el seu retrat de la burgesia catalana de principis del segle passat.
La bomba del Liceu, amb presentació a càrrec de Carles Balagué.
El cineasta Carles balagué ens presenta el seu film 'La bomba del Liceu', una rigurosa reflexió històrica sobre el tràgic episodi del llançament d'un bomba al coliseu barceloní amb la participació de nombrosos experts: crítics d'òpera, historiadors, escriptors...
La bomba del Liceu
El 7 de novembre de 1893, un fet va commocionar la societat catalana: l’anarquista Santiago Salvador va llançar una bomba del tipus Orsini -dues, en realitat- a la platea del Gran Teatre del Liceu, en plena representació de Guillem Tell. Hi van morir vint persones.