Programme

21a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Sofie

05/06/2013 - 09/06/2013

calendario

Aquest segon eix de la programació de la Mostra a la Filmoteca reuneix un subconjunt de films que exploren la idea de la frontera: un senyal a terra, una fita, un accident geogràfic abrupte, particions geopolítiques arbitràries, límits, excentricitats, tràmits administratius que s’imposen contra tota lògica, cultures econòmiques pròpies, trànsits feixucs, drets dispars, noms de marca.

   

Programme

Sofie, amb presentació a càrrec de Jan Erik Holst
Jan Erik Holst, especialista en l'obra de Liv Ullmann, ens presenta el primer llargmetratge com a directora de l'actriu 'fetitx' d’Ingmar Bergman en la sessió inaugural de la 21a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona a la Filmoteca.
Lesbiana - A Parallel Revolution
Lesbiana - Una revolució paral·lela
Retrat testimonial, a partir d’imatges d’arxiu i testimonis actuals, d’un moment central del moviment d’alliberament i visibilitat lesbiana, que va fer emergir, juntament amb els inicis del moviment feminista, la lluita pels drets civils i l’antibel·licisme, el debat radical que suposarà la irrupció innovadora d’un nou cos per a la política al costat de la creació d’espais des d’on poder desplegar una cultura identitària pròpia.
Sessió doble: 'Sé villana. La Sevilla del diablo' i 'Se fa saber' amb presentació a càrrec de les directores
Les directores María Cañas i Zoraida Rosselló ens presenten els seus films, que comparteixen sessió en la secció "Panorama" de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.
El jurado, amb presentació a càrrec de Virginia García del Pino
La directora Virginia García del Pino ens presenta la seva darrera producció, 'El jurado'.
El premio
Estem davant d’un film que ens proposa relligar les percepcions d’una nena que viu entre veritats i silencis, en un món tan contradictori, cruel i absurd com va ser la dictadura argentina mitjançant una posada en escena radical i un treball actoral ple de matisos, vent i sorra.
1+8
Les dues realitzadores viatgen al voltant de Turquia tot filmant les fronteres dels vuit països veïns. El recorregut ens porta a través dels Balcans, d’Anatòlia i de la costa del Mar Negre i ens mostra ciutats i pobles separats per línies de demarcació que exerceixen una influència decisiva en la vida de la gent.
Trolösa
Infidel
Film sobre el triangle amorós entre tres adults: la Marianne, casada amb en Markus, director d’orquestra, i en David, un director de teatre i cinema endeutat. La Marianne i en Markus tenen una filla petita, i la pel·lícula aborda les diverses conseqüències que tindrà l’adulteri en les seves vides.
Enskilda samtal
Converses íntimes
El tercer llargmetratge dirigit per Liv Ullmann té com a guionista Ingmar Bergman, que perllonga la història dels seus pares, ja iniciada a Les millors intencions. Ullmann ens presenta la història de l’Anna, que està casada amb un estudiant de teologia i que comet adulteri amb un home més jove.
Hannah Arendt, amb presentació a càrrec de Margarethe von Trotta.
El darrer llargmetratge de Margarethe von Trotta, dedicat a la filòsofa jueva alemanya Hannah Arendt, tanca la 21a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones a Barcelona. Alhora, la sessió també serveix per obrir el Festival de Cinema Jueu. Per a aquesta sessió comptarem amb la presència a la Sala Chomón de l'autora del film, Margarethe von Trotta.