Programme

Fernando León de Aranoa o l’explosió de la bombolla

Fernando León de Aranoa o l’explosió de la bombolla

21/02/2013 - 08/03/2013

calendario

Són films que posen punt i final a un miratge, però que ja ho van fer molt abans que esclatessin —oficialment— la crisi i les diferents bombolles en les quals ens han aconseguit fer viure. Barrio (1998), Los lunes al sol (2002), Princesas (2005) i els curtmetratges o documentals Sirenas, Caminantes i Invisibles són proves brillants de l’existència d’una realitat diferent. 

Amb la col·laboració de

Programme

"Princesas", amb presentació a càrrec de Fernando León de Aranoa i Albert Espinosa
Fernando León de Aranoa presenta el cicle que li dediquem i la pel·lícula "Princesas", la història de dues dones, de dues princeses que s'han de prostituir per guanyar-se la vida. L'acompanya en la presentació el novel·lista, actor, guionista i dramaturg Albert Espinosa, que llegirà uns fragments del debut literari de León de Aranoa, "Aquí yacen dragones".
Amador
La Marcela és una noia jove sense gaire recursos econòmics que té cura d’Amador, un senyor gran prostrat al llit, en absència de la seva família durant l’estiu.
Familia
En Santiago celebra el seu aniversari amb tota la família. Seria una situació força normal si no fos per una successió inquietant de petits detalls que ens fan dubtar de si realment aquella és la seva família.
Barrio
“Aquesta és una pel·lícula sobre la perifèria de les coses, sobre allò que les envolta i que les sosté. Sobre la perifèria de les grans ciutats, evidentment, però també sobre la perifèria dels sentiments i de les relacions, de la vida” (Fernando León de Aranoa).
Sessió doble: "Sirenas" i "Caminantes"
El primer curt de León de Aranoa, "Sirenas" complementa el que segurament és el seu film més internacional, "Caminantes". Una sessió doble que ens mostra la preocupació del cineasta per qüestions socials ben diverses.
Los lunes al sol
Los lunes al sol tracta de l’atur forçat d’un grup de treballadors de les drassanes de Vigo.