Cicle

Éric Rohmer: el cel·luloid i el marbre

Eric Rohmer

20/03/2020 - 15/04/2020

calendario

El 2010 vam acomiadar Éric Rohmer amb la projecció de tots els seus llargmetratges per a cinema. Deu anys després celebrem el centenari del seu naixement amb una retrospectiva vertebrada a partir de l’article “Le celluloïd et le marbre”, que va publicar el 1955 a Cahiers du Cinéma.

El text, dividit en cinc parts, interrogava, des del punt de vista de la cinefília més altiva, la resta d’arts (la novel·la, la pintura, la poesia, la música i l’arquitectura). Amb el temps, Rohmer canvia la visió endogàmica expressada en l’escrit i aposta per una transversalitat (de vegades, fins i tot simbiòtica) entre disciplines que desenvolupa en un seguit de documentals i ficcions.  

El cicle actual reuneix aquests materials televisius i els relaciona amb alguns films de ficció.   Marie Rivière, actriu fetitxe del cineasta i directora d’ En compagnie d’Éric Rohmer, presenta aquest cicle, que continua a l’abril amb la projecció de Villes nouvelles, L’ère industrielle: Métamophoses du paysage, Catherine de Heilbronn, La sonate à Kreutzer, Les jeux de société, Les histoires extraordinaires d’Edgar Poe i Ma nuit chez Maud.

 

amb la col·laboració de:

 

Institut francais