Aprendre

Joves Programadors Moving Cinema a la Filmoteca

Joves Programadors Moving Cinema

09/09/2019

Segona edició “Joves Programadors Moving Cinema a la Filmoteca”

Des del mes d’octubre de 2019, quinze joves d’entre 15 i 20 anys, seleccionats com a Joves Programadors Moving Cinema, tenen la responsabilitat d’escollir els films que formaran part de la programació d’una sessió mensual a la Filmoteca entre el febrer i el novembre de 2020.

A més d’incorporar-se com a part de la programació regular de la Filmoteca, els films aniran acompanyats d’una presentació prèvia i d’un diàleg amb el públic assistent conduït pels mateixos Joves Programadors i en què, sempre que sigui possible, també participaran professionals del món del cinema vinculats amb la pel·lícula.

Les reunions dels Joves Programadors tenen lloc setmanalment i volen ser un aprenentatge del procés de creació d’una programació. Aquestes sessions de treball, necessàries per dissenyar la programació de Moving Cinema, estan conduïdes per A Bao A Qu amb el suport de la Filmoteca.

Moving Cinema és un projecte cofinançat pel programa MEDIA d’Europa Creativa i vol acostar el cinema i les pel·lícules d’autor als joves, alhora que els ofereix la possibilitat d’experimentar la feina que es desenvolupa en una filmoteca des de dins. El programa, que també facilita la creació de nous públics, pretén estimular l’interès dels joves en el cinema més enllà de l’entorn acadèmic, així com proporcionar-los eines per analitzar el cinema que arriba a les pantalles comercials i estímuls per descobrir el cinema que no troba vies de distribució comercial.